Cégünkről

Ikelosz név jelentése

Ikelosz: Hüpnosz és Paszithea fia, Morpheusz és Phantaszosz testvére, álomisten. Ikelosz tehát a megvalósult álmok istene, ő reprezentálja cégünk filozófiáját illetve céljait. Szeretnénk megbízóinkat és jelöltjeinket egyaránt segíteni céljaik elérésében.

ÚJ szolgáltatásunk útkeresőknek:
Személyiségi diagnosztika és karrier tanácsadás útkeresőknek!
További részletek a www.merre-tovabb.hu honlapon!

Kobelrausch György személyzeti tanácsadó, coach

Kobelrausch György

személyzeti tanácsadó, coach

2005 óta foglalkozom személyzeti tanácsadással,  2010-től  dolgozom coach-ként. A Budapesti Műszaki Egyetemen végeztem, majd  felsőfokú külkereskedelmi és menedzsment képzéseken vettem részt Magyarországon és Angliában A Dr. Kollár Coaching-nál szereztem ontológiai  coach képesítést. Tanulmányaimat követően évekig multinacionális cégeknél dolgoztam értékesítési területen.  Key account menedzserként, értékesítési vezetőként, majd marketing menedzserként vezettem 5-10 fős csapatokat. Az  Unilever Magyarország igazgatóságának 4 évig voltam tagja így alaposan megismertem a multinacionális vállalatok működési mechanizmusát . 2005-ben váltottam a személyzeti tanácsadás területére, azóta fejvadászként dolgozom. Multinacionális és magyar tulajdonú cégeknek egyaránt vezettem sikeresen keresés-kiválasztási projekteket.  Jellemzően FMCG, bank-pénzügy, gyártás minőségbiztosítás területén  termelésvezetői értékesítés és marketing vezetői pozíciókon dolgoztam. CIC (Cerified Innermetrix Consultant) szakértőként a viselkedési, motivációs és kompetencia mérésben szereztem több éves tapasztalatot.

Krihó-Földesi Irén HR és munkajogi tanácsadó, mediátor, coach MBA, MSc.

Krihó-Földesi Irén

HR és munkajogi tanácsadó, mediátor, coach MBA, MSc. – Okleveles élelmiszeripari mérnök

1997 óta dolgozom a keresés-kiválasztás, szervezetfejlesztés és HR területén mint. Tanácsadó és HR vezető. 12 évet töltöttem a vezetői keresés-kiválasztás, vezető fejlesztés, HR tanácsadás területen az akkor egyik vezető fejvadász cég vezető tanácsadójaként majd ügyvezetőjeként. Az elmúlt 5 évben HR vezetőként dolgoztam, korábbi munkahelyemmel, elnyertük a „Legjobb Női Munkahely 2009”, majd a „Legjobb munkahely 2010” díjakat – (S Modell Zrt. – Marks & Spencer). Az elmúlt években egy nagyvállalat HR osztályát vezettem. Az új területek és a fejlődés mindig inspirál, ezért elvégeztem jogi szakokleveles munkajogi tanácsadó (PTE) az MBA, a mediátor (békéltető, konfliktus megoldó) és life coach (életvezetési szakértő) végzettségeket is. HR szakmai területen mindkét szakképesítés lehetőséget nyújt a belső fejlesztés, az emberi kapcsolatok, illetve esetleges konfliktusok akár cégen belüli hatékony rendezésében. Eredeti végzettségem okleveles élelmiszeripari mérnők majd Philadelphiában élelmiszeripari marketing szakon is képezhettem magam. Angolul és németül tárgyalóképes tudással rendelkezem. Pályafutásom elején kiskereskedelemben beszerzőként, beszerzési vezetőként dolgoztam 7 éven keresztül német multinacionális környezetben (Tengelmann csoport), ahol 120 kereskedelmi egység (PLUS és Kaiser’s üzletek) nyitásában vehettem részt. HR vezetői és tanácsadói, a versenyszférában, a KKV területen eltöltött szolgáltatói, valamint nagyvállalati környezetben megszerzett tapasztalataimat örömmel ajánlom multinacionális, kis és közép méretű vállalatok számára is.

Dr. Görög Klára személyzeti tanácsadó

Dr. Görög Klára

személyzeti tanácsadó

Gyógyszeripari Szakértő Személyzeti Tanácsadó Orvosi diplomával több mint két évtizedet dolgozott gyógyszeripari vezető pozíciókban, üzleti és személyzeti oldalon egyaránt. Széles tapasztalatot szerzett különböző méretű, profilú és kultúrájú multinacionális cégeknél. A Novo Nordisk-nál 12 éven át az ügyvezetői pozíció mellett a HR manageri funkciót is ellátta, a céget 12 fős létszámról 40-re fejlesztette. A Pfizer vezetőségi tagjaként támogatta a kiválasztási folyamatokat, számos AC/DC-n vett részt. A Cipla magyarországi képviseletét egyszemélyben alapította meg és építette fel. Külsős mnkatársként segítette a HaRp személyzeti tanácsadó tevékenységét. Klára vallja, hogy sikeres pályafutásának mottója: “A céget a dolgozói határozzák meg” Jól ismeri a cégek működését, valós igényeit, kiterjedt kapcsolati hálóval bír az iparban, így biztosítani tudja, hogy megtalálja és megszerzi a legmegfelelőbb jelöltet a keresett pozícióra.