Üzleti Coaching, Karrier Coaching

Mi a coaching?

A coaching  személyes, teljesítmény, karrier, és életvezetési problémák megoldására vállalkozó szolgáltatás. A coaching egy megoldás- és eredményorientált, professzionális munkakapcsolat, amely során a coach elősegíti, hogy az egyének és teamek hatékonyabban valósítsák meg céljaikat, miközben tanulnak, és fejlődnek. A coaching hatása az ügyfél meglévő tudásának és képességének feltárásában és mozgósításában, valamint az inspiráló munkakapcsolatban rejlik.

Vezetői(executive) coachingról abban az estben beszélhetünk, ha az ügyfél saját vezetői szerepének fejlődésén dolgozik a coach segítségével. A beszélgetések alkalmával fejlesztheti a vezető problémamegoldó, konfliktuskezelő, kommunikációs képességét, folyamatszervezési- és időgazdálkodási módszereit, tárgyalási-, előadói stílusát A beszélgetések alkalmával minden olyan téma elfogadott, melyet a vezető fejlesztendő területnek érez.

Üzleti (business) coaching vállalati közép és felsővezetők körében terjedt el. Fő területei: termelékenység növelése, beosztottak eredményes irányítása, ügyfélkapcsolatok fejlesztése, időgazdálkodás. Ebben az esetben a coach beszélgetések alkalmával a cég fejlődését érintő területekre fókuszál. Az elsődleges cél a szervezet hatékonyabb működének elősegítése.

A Talent Coaching  tehetséges, már vezető szerepben dolgozó, vagy vezetői potenciállal rendelkező fiatalokat támogat. A fiatal vezetők viselkedési stílusának és motivációjának feltárását követően tisztázzuk a karrier célokat és az ahhoz vezető úton lévő akadályok leküzdéséhez szükséges módszereket. Áttekintjük a szervezet belső struktúráját, a sikertényezőket a vezetővé válás folyamatának lépéseit. Az elvárásokat reális szintre helyezzük.